تماس

آیا روکش دندان با بوی بدن دهان مرتبط است؟

آیا روکش دندان با بوی بدن دهان مرتبط است؟
۱۹ مهر ۱۴۰۲
ممکن است دندانپزشک شما در مراحل مختلف ترمیم دندان آسیب دیده به این نتیجه برسد که دندان شما نیاز به روکش دارد. روکش دندان، کلاهکی به شکل خود دندان است که دندانپزشکان از آن برای ترمیم دندان‌های پوسیده یا شکسته شده و دندان‌هایی ضعیف هستند؛ استفاده می‌کنند. همچنین، روکش دندان ممکن است کاربرد زیبایی نیز داشته باشد. در حقیقت می‌توان روکش دندان را جایگزین تاج دندان دانست؛ آن قسمتی از دندان که خارج لثه بوده و سفید رنگ است. شما ممکن است به دلایل مختلفی؛ مانند تقویت یک دندان ضعیف، ترمیم یک دندان فرسوده یا شکسته شده، محافظت از یک دندان ترک خورده، نگهداری یک بریج دندانی، پوشاندن یک ایمپلنت و یا پوشاندن یک دندانی که تغییر رنگ داده و به شدت لکه‌دار است؛ نیاز به روکش دندانی داشته‌باشید. ممکن است بعد از نصب روکش دندان متوجه بوی بد در دهان خود شده باشید. با در نظر داشتن اهمیت سلامت حفره دهان و دندان‌ها و همچنین تاثیر بوی بد دهان در ارتباطات شما با دیگران و کاهش اعتماد به نفس هنگام گفتگو با سایرین، لازم است بلافاصله بعد از آگاهی از این اتفاق، با دندانپزشک خود مشورت کرده و تا علت و منبع بوی بد دهان پیدا شده و اقدامات درمانی و پیشگیرانه مناسب انجام شود. اولین قدم در بررسی این مشکل آن است که تعیین شود این بوی بد دهان از قبل هم وجود داشته و یا بعد از کارگذاری و چسباندن روکش به وجود آمده است. در این مقاله، ما به بررسی کامل علل احتمالی ایجاد کننده‌ی بوی بد دهان به دنبال نصب روکش دندانی پرداخته و روش‌های پیشگیری و درمانی آن را توضیح می‌دهیم. برای آگاهی کامل از این مطالب، تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
پیشنهاد ویژه: چگونگی انجام کاشت ابرو

علت بوی بد دهان بعد از نصب روکش دندانی چیست؟

علت بوی بد دهان بعد از نصب روکش دندانی چیست؟ در زیر به دلایلی می‌پردازیم که بعد از نصب روکش دندان، موجب ایجاد بوی بد در دهان می‌شوند.
بهترین خدمات دندان پزشکی با تعرفه مناسب در کلینیک فوق تخصصی شبانه روزی شهران واقع در غرب تهران

عدم رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان

این نکته اهمیت به سزایی دارد که بهداشت دهان و دندان بعد از نصب روکش دندانی باید به همان اندازه‌ی دندان‌های طبیعی رعایت شود؛ به عبارت دیگر روکش‌های دندانی همانند دندان‌های طبیعی نیازمند رسیدگی و مراقبت هستند. از این رو سهل‌انگاری در رسیدگی و رعایت بهداشت دهان و دندان بعد از نصب روکش دندانی می‌تواند منجر به بوی بد دهان شود. رشد باکتری‌ها در بقایای غذا در بین روکش‌های دندانی با ایجاد بوی بد در دهان همراه خواهد‌بود. استفاده مناسب و اصولی از نخ دندان و مسواک زدن به شیوه درست حداقل دو بار در روز منجر به خارج شدن ذرات غذا از بین یا روی دندان‌ها شده و از تجمع باکتری‌ها جلوگیری می‌کند. در نتیجه نقش قایل توجهی در پیشگیری از ایجاد بوی بد دهان خواهند‌داشت. مصرف آب فراوان با جلوگیری از تجمع باکتری‌ها و ممانعت ار خشکی دهان به حفظ سلامت دهان و دندان کمک شایانی می‌کند. همچنین، ویزیت منظم دندانپزشکی، معاینات کامل و بررسی‌های تکمیلی در ارتقا سلامت دهان و دندان شما بسیار مفید خواهد بود.

وجود بیماری لثه در اطراف دندانی که روی آن روکش نصب شده

باید این نکته در نظر داشت که چه در دندان‌های طبیعی و چه در زمانی که روکش دندانی نصب شده باشد؛ بیماری‌های لثه یکی از علل ایجاد بوی بد در دهان هستند. بیماری لثه ممکن است در نتیجه عدم رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان و یا تجمع پلاک‌ها در مدت زمان طولانی ایجاد شود. اگر در زمان مسواک زدن احساس درد و حساسیت در لثه‌های خود داشتید و یا موقع مسواک زدن لثه‌های شما خونریزی می‌کنند، ممکن است علت بوی بد دهان شما بیماری لثه‌ای باشد. در این صورت بهتر است از دندان پزشک خود کمک بگیرید تا اقدامات درمانی مناسب انجام شود. این نکته را باید در نظر بگیرید که عدم پیگیری و درمان بیماری‌های لثه‌ای ممکن است پوسیدگی دندان را به همراه داشته و در نهایت منجر شود دندان خود را از دست بدهید. در صورت وجود بیماری لثه ممکن است نیاز به جرم‌گیری عمقی داشته‌باشید تا با این کار جرمی که در عمق لثه‌ها و پاکت پریودنتال تجمع یافته است خارج شود.
عجیب ولی باورکردنی😲برای کاشت ریش و سبیل روی صورت مردان از کجا مو بر می‌دارند؟

عدم نصب درست روکش دندان‌ها

با نصب نادرست روکش روی دندان‌ها که منجر به یک لبه باز در کنار روکش می‌شود و یا عدم تناسب روکش دندانی با دندان طبیعی که زیر آن قرار دارد؛ مواد غذایی باقی‌مانده در زیر روکش تجمع یافته و محیط مناسبی برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌کنند و به دنبال آن بوی بد دهان ایجاد خواهد شد.  در این حالت، دندانپزشک شما با بررسی شرایط و آگاهی کامل از این مشکل اقدام به تعویض روکش دندانی می‌نماید. با تعویض روکش دندانی نامناسب با روکشی که منطبق با دندان زیرین بوده و به درستی نصب شده است، از تجمع مواد غذایی و رشد باکتری‌ها جلوگیری کرده و بوی بد دهان نیز رفع خواهد شد. در ابتدا ممکن است تعویض روکش دندانی فرآیندی طولانی و طاقت فرسا به نظر برسد اما این نکته را در نظر داشته باشید که این اقدام تا چه اندازه به سلامت دهان و دندان شما کمک خواهد‌کرد. در این مرحله دندان پزشک شما روکش دندانی نامناسب را برداشته، تمام مواد باندینگ باقی‌مانده را از بین برده و قالب جدیدی برای ساخت روکش دندانی می‌فرستد. در مدت زمانی که تا روکش دندانی آماده شود ممکن است از روکش موقت برای حفظ بیشتر سلامت دندان شما استفاده شود.

پوسیدگی دندان

اگر چه روکش‌های دندانی برای حمایت از دندان‌های آسیب دیده یا ترمیم شده و زیبایی به کار می‌روند؛ اما ممکن است خود نیز عامل پوسیدگی دندان‌ها باشند. ساز و کار ایجاد پوسیدگی دندانی به دنبال روکش باز هم با تجمع باکتری‌ها توضیح داده می‌شود. این پوسیدگی می­‌تواند بوی بدی در دهان ایجاد کند. اگر چه تشخیص پوسیدگی زیر روکش دندانی به مراتب برای دندانپزشک سخت‌تر است و ممکن است نیازمند اقدامات تشخیصی تکمیلی باشد. با این حال وجود شواهدی مانند درد هنگام جویدن و حساسیت در دندان روکش شده می‌تواند به این تشخیص کمک کند. در صورت تایید پوسیدگی دندان باید اقدامات درمانی مناسب مانند تقویت مینای دندان با فلوراید، پر کردن و یا عصب کشی دندان آسیب دیده انجام شده و در صورت نیاز روکش دندانی تعویض شود. در صورت پوسیدگی شدید گاهی ممکن است نیاز به کشیدن و خارج کردن دندان پوسیده باشد. به طور خلاصه، اگر بعد از نصب روکش دندانی احساس بوی بدی در دهان خود کردید بهتر است دندانپزشک خود را در جریان قرار دهید. ممکن است عوامل ایجاد کننده این بوی نامطبوع یکی از علل؛ عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، عدم نصب درست روکش دندانی، بیماری‌های لثه و یا پوسیدگی دندانی باشد. بخش زیادی از این عوامل با رعایت مناسب بهداشت دهان و دندان یعنی مسواک زدن و استفاده از نخ دندان قابل پیشگیری و یا درمان است. در صورت لزوم ممکن است نیاز به تعویض روکش دندانی و یا ترمیم دندان آسیب دیده وجود داشته باشد.
0 دیدگاه

شماهم توی این بحث شرکت کنید

دیدگاهی وجود ندارد.